You can now read 10 articles in a month for free on BostonGlobe.com. Read as much as you want anywhere and anytime for just 99¢.

The Boston Globe

Metro

Take the Globe Opinion news quiz — April 25, 2014

Were you paying attention this week? Test your knowledge of world events, aging Republicans, and obscure polar fauna in this week's Globe Opinion news quiz. Tweet your results to @GlobeOpinion.

  • 1) In a recent public appearance, Republican elder statesman ______ dismissed the possible 2016 presidential candidacies of GOP senators Rand Paul, Marco Rubio, and Ted Cruz, saying they were too ______ for the Oval Office.

    Answer B — Dole seemed to favor Jeb Bush and Chris Christie, while predicting Hillary Clinton would be a formidable candidate for the Democrats.
  • 2) When a survey released this week revealed that the majority of Americans harbor doubts about whether ______ ever happened, 2013 Nobel prize winner Randy Schekman said it was a wakeup call that "______" is pervasive in society.

    Answer C — In the same poll, 4 out of 10 respondents said they doubted evolution.
    Bag
  • 3) Several Red Sox starters slept at Fenway Park after the game on Sunday night, rather than battle traffic to return for the morning game on Monday. Afterwards, asked to describe the experience of using the sleep room, Mike Napoli said: "It’s a ______. It’s got ______.’’

    Answer A — Napoli, Clay Buchholz, and John Lackey all slept at the park before the team's 7-6 loss to the Baltimore Orioles.
    Bag
  • 4) A rare ______ was spotted near Provincetown earlier this month, matching the farthest south the species had ever ventured. Scientists speculate that the animal was searching for ______.

    Answer B — The whale was about 1,000 miles outside its normal range.
  • 5) After Suffolk County prosecutors charged him with _____, a member of the Boston College ______ team was barred from campus. "He will have no access to the campus until the matter is resolved," a school spokesman said.

    Answer D — Craig “C.J.” Parsons, 23, a BC tight end, was charged in the assault along with Anthony Varrichione, 23, the former quarterback at Marist College.
  • 6) Some animal trainers were surely relieved to hear that ______ spent $75,000 on an area for ________ to relieve themselves.

    Answer B - Service dogs flying through Detroit can now go to the bathroom inside the terminal, instead of spending time going in and out of security.
  • 7) In a question and answer session on Reddit Thursday, Mayor Marty Walsh was asked to name the best _____ in the city. He chose _____.

    Answer C — He also named Cam Neely's goal against Patrick Roy as his favorite Boston sports moment.
    Bag
  • 8) During a visit to Japan on Thursday, President Obama met a robot capable of _____. "That was pretty _______," remarked Obama after a demonstration.

    Answer A — Obama toured Japan's National Museum of Emerging Science and Innovation, watched an archery exhibition, and visited the Meiji Shrine.
    Bag
  • 9) The Fall River Herald reported Wednesday that the Massachusetts city had spent $150 on fake _____ for City Hall. " We are always improving our _____, and we will not have a public discussion,” said Mayor Will Flanagan.

    Answer C — The low cost for more than 12 of the devices -- and the fact that they were not wired to anything -- seemingly tipped off the newspaper.

You have reached the limit of 10 free articles in a month

Stay informed with unlimited access to Boston’s trusted news source.

  • High-quality journalism from the region’s largest newsroom
  • Convenient access across all of your devices
  • Today’s Headlines daily newsletter
  • Subscriber-only access to exclusive offers, events, contests, eBooks, and more
  • Less than 25¢ a week